Tribute Interview met Mott Green van The Grenada Chocolate Company

Mott Green, oprichter en bezieler van The Grenada Chocolate Company is onverwacht overleden op 1 juni 2013. Hij was op dat moment net aan het werken in zijn chocolade opslagplaats in Belmont Estate. The Grenada Chocolate Company is één van de meest unieke chocolade projecten die er zijn en Mott is een grote bezieler voor de hele origine chocolade beweging. Er is meer dan één blogpost nodig om zijn dromen en verwezenlijkingen te beschrijven.

De eerste keer ontmoette ik Mott Green toevallig op een beurs in London, in 2009. Ik was zelf nog maar net met Choqoa begonnen. Samen met zijn soulmate Chantal Coady van Rococo Chocolates deelde hij een kleine stand, maar uit het korte gesprek bleek al snel dat er grote ambities aan het ontluiken waren.
In 2011 spraken we met elkaar in Brussel en had ik de kans om een klein interview te doen met hem. Een stukje werd opgenomen op video, en om zijn inspiratie verder te laten leven wil ik het graag met jullie delen. Mott praat over zijn passie en de toekomst van originechocolade.

Neem zeker ook een kijkje op http://www.elsauco.biz/chocoladekaravaan. Over een paar dagen komt het zeilschip Tres Hombres aan in Amsterdam, een uniek “fair transport” project waarmee The Grenada Chocolate Company haar chocolades naar Europa brengt!

Uiteraard kan je de Grenada chocolades proeven via Choqoa.

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply