Het mooiste voedsel op aarde – KTC column

Blog_Koffie__thee__cacao_editHet chocolade seizoen is bij deze ook voor Choqoa officieel geopend! Met de eerste septemberdagen achter de rug begint het weer helemaal te kriebelen. Choqoa wil weer heel wat verhalen en cacao met jullie delen, want we willen er graag een speciaal seizoen van maken.

Onderstaande column schreef ik alvast onlangs voor het prachtige magazine KoffieTCacao;

Al van jongsafaan ben ik gepassioneerd door pure chocolade. Snoepen heb ik nooit gedaan. Ik herinner me nog levendig de doos die rechtsonderaan in de kast lag bij mijn oma, in de living aan de eettafel. Die blauwe en gele Martougin verpakking, met dikke blokken bitterzoete chocolade. Eentje aan tafel, en dan elke keer weer stiekem een extra stuk onder tafel. Nooit genoeg. Dat is ondertussen alweer zo’n jaar of dertig geleden.

10 jaar later was het mijn tante die met enkele repen uit Frankrijk de chocoladegrond onder mijn voeten deed beven. Het waren enkele van de allereerste origine repen die gemaakt werden, door Bonnat. Zes keer honderd gram die mij alle hoeken van smaak lieten zien; zachte honing als een zonsopgang, donkere kruiden in de avond, en een reep die zelfs warm en koud werd. Ik werd nog meer verliefd op chocolade. Voor altijd.

Het mooiste voedsel op aarde

De liefde voor chocolade en eten strekte zich ook verder uit naar interesses in allerhande producten. De universums van koffie, thee, wijn, olijfolieën, kazen, whisky enzovoort zijn eindeloos en inspirerend. En toch…

Telkens ik een stuk origine chocolade goed doorproef, voel ik het: dit is het mooiste voedsel op aarde! De enorme waaier aan smaken en aroma’s, de rijkdom aan karakter en expressie, texturen en profielen. Ik daag je uit een product te vinden met een zelfde rijkelijkheid en smaakervaring.

Ik kan intens genieten van koffie, thee, maar niets geeft zoveel terug als echte cacao. Het voedsel van de goden, nu ook beschikbaar voor mensen.

 

No comments yet.

Leave a Reply